Maandag - Vrijdag - 9:00 - 18:00, Zaterdag - 9:00 - 12:00

Werkzoekenden

U bent op zoek naar werk? bel of mail ons en maak een afspraak.

Outplacement-ondersteuning

TopStad ondersteunt medewerkers die met Outplacement te maken krijgen. Dit kan zowel in opdracht van de organisatie waar je

 werkzaam bent of uit opdracht van jou als medewerker. Voor het laatste geval geldt dat sommige organisaties de medewerker een budget geven om zelf hun Outplacement te organiseren. Dit biedt jou als medewerker de grootste vrijheid. Om uiteenlopende redenen nemen organisaties afscheid van medewerkers, die soms al jaren bij deze organisatie in dienst zijn. Indien jouw werkgever geen ruimte meer voor jou heeft, kan je werkgever er voor kiezen om je ondersteuning te bieden bij de begeleiding naar een nieuwe baan, in zo’n geval biedt TopStad   je hierbij graag een solide ondersteuning. 

Voor Outplacementondersteuning is de juiste communicatie essentieel. We maken heldere afspraken over de aanpak en uitvoering van de Outplacementondersteuningen en bieden medewerkers de garantie dat TopStad geen inhoudelijke mededelingen doet aan de werkgever over de ondersteuning en de gevoerde gesprekken.

TopStad   bespreekt met u vooraf het te volgen proces. Vaste onderdelen bij Outplacementondersteuning zijn in ieder geval:

  1. Ruimte om terug te kijken naar het ontstaan van de situatie. Dit is een belangrijke basis om op een positieve manier vooruit te kunnen kijken.
  2. Gezamenlijk onderzoeken we je kennisniveau, je ervaringen, je interesses en je motivatie en bepalen we welke capaciteiten je hebt.
  3. Als bepaald is welke vacatures interessant en passend zijn, wordt een sollicitatiestrategie ontwikkeld met aandacht voor je CV, het schrijven van sollicitatiebrieven en het voeren van sollicitatiegesprekken.
  4. Op basis van de ontwikkelde sollicitatiestrategie voer je de sollicitatieactiviteiten uit. Tijdens dit proces blijft TopStad   je actief ondersteunen.